Gulvbehandling

Hvad er hvid lak? og hvordan lakerer man med hvid lak??

Hvid lak er også det man kalder for hvidpigmenteret lak. Denne type lak har en hvid farve og lakeres minimum 3 gange, hvilket også gør den lidt dyre. Den har samme effekt som hvid lud hvor man stadig kan se træets knaster og struktur. Lakeret gulve er meget nemme at vedligeholde, da gulvet bare skal vaskes med vand og sæbe.
For at foretage lakering med hvid lak, skal du udføre gulvafslibning, dvs. du skal fjerne den gamle gulvbehandling, så du kommer til et rent og fint afslebet gulv. Efter gulvafslibning skal man lakere den første lag med hvid Trip-Trap grund lak eller hvid primer for det er den der giver hvidt udseende. Men kan bare ikke regne med dens slidtage og styrke, derfor skal man lakere 2 gange med alm. klar lak og helst tre gange for at få ekstra en ekstra slidestyrke samtidig med det skåner du og beskytter du gulvet og den hvide lak.

Kan alle gulve lakeres med hvid lak?
Ja alle gulve kan lakeres med hvid lak, man skal bare ikke forvente samme udseende da ikke alle gulve har samme farve, struktur og mm. Egetræs gulve kan i nogle tilfælde give problemer, med at de ikke rigtig kan lysne helt op og så bliver man nød til i nogle tilfælde at lakere med to gange hvid grund lak for at det kan lysne rigtigt op og derefter skal gulvene lakeres med to gange top lak.

Hvad er klar lak? og hvordan lakerer man med klar lak??

Klar lak er også det man kalder for natur lak. Denne type lak har en klar farve og lakeres minimum 2 gange. Klar lak har samme effekt som hvid lak hvor man stadig kan se træets knaster og struktur. Lakeret gulve er meget nemme at vedligeholde da de bare skal vaskes med vand og sæbe.
For at foretage lakering, skal du udføre gulvafslibning, dvs. du skal fjerne den gamle gulvbehandling, så du kommer til rent og fint afslebet gulv. Efter gulvafslibning skal man lakere første lag med hvid Trip-Trap grund lak for at undgå bindings fejl. Men kan bare ikke regne med dens slidtage og styrke, derfor skal man lakere 2 gange med alm. klar lak og helst tre gange for at få ekstra en ekstra slidestyrke samtidig med det skåner du og beskytter du gulvet og den hvide lak.

Med Strong 2000 kan alle gulve lakeres med klar lak, man skal bare ikke forvente samme udseende da ikke alle gulve har samme farve, struktur og mm.

Kan man udføre ludbehandling på mine gulve?

Ja dine gulve kan ludbehandles hvis de er massive. Men skal ikke bruge samme lud på plankegulve som man bruger til parketgulve. Alle gulve kan ludbehandles, man skal bare ikke forvente samme udseende da ikke alle gulve har samme farve og struktur. Faxe hvid lud er specielt fremstillet for at standse træets gulningsproces og give lyst træ en meget lys, ensartet og hvidskuret overflade med synlig træstruktur. Minder lidt om natur lud, dog har hvid lud en mere hvidlig overflade. Træets struktur kan stadig ses gulvet bliver mere hvidt. Fordelen ved denne form for efterbehandling er at du stopper gulnings processen. Ved hver vask forsvinder de små ridser der evt. skulle være på overfladen. Efter ludbehandling skal gulve sæbebehandles med Faxe Gulvsæbe. Faxe Gulvsæbe fremstilles af lyse og rene vegetabilske olier og naturvoks. Produktet er specielt udviklet til hurtigt at mætte træets porer og give effektiv beskyttelse mod væsker som f.eks. kaffe, rødvin m.m. Faxe Gulvsæbe Hvid giver træet en helt lys, hvidskuret overflade, der er silkemat, vedligeholdelsesvenlig og helt naturlig. Faxe Gulvsæbe er et rent og miljørigtigt produkt uden tilsætningsstoffer

Skal jeg vælge hvid elle natur olie på mine trægulve?

Faxe hvide olie stopper træets gulningsproces og har en hvidlig farve men ikke den samme som med hvid lud. Hvid olie er også en af de dyre efterbehandlinger da det er dyre materiale og tager længere tid at lave. Hvid olierer gulv vedligeholdes med Faxe Oliepleje Hvid er specielt udviklet til vedligeholdelse af oliebehandlede gulve og indeholder milde, vaskeaktive stoffer og plejende voks på basis af acryl-, bi- og palmevoks. Faxe Oliepleje giver en silkeblank, beskyttende og væskeafvisende film på træets overflade, der gør træet nemt at holde. Produktet indeholder ingen opløsningsmidler.

Gulve der efterbehandles med natur olie får træet en dyb, gylden lød . Denne form for efterbehandling gør dog træet en smule mørkere.
Behandlingen er yderst holdbar, og træets naturlige struktur bevares og fremhæves.
Olieret gulve har den fordel at, forekommer der små ridser i gulvet kan man vaske dem væk eller ”stryge” dem væk.

Sæbebehandling af gulve er det nok?

Sæbebehandling af gulve er en moderne tradition, tæt på naturen
Intet er så smukt som velplejet træ. Med sæbe kan man vaske sig til en naturlig, silkeblød overflade, der er mindst lige så smuk som en oliebehandlet flade og på sin vis lige så stærk. Sæber har gennem århundreder været anvendt til vask og behandling af trægulve. På gamle herregårde og slotte i Skandinavien finder man mange steder sæbevaskede gulve som det levende bevis på den utrolige styrke og holdbarhed, denne type gulve har.
En sæbebehandling giver den mest naturlige overflade og ægte fornemmelse af træet. Den silkematte, fløjlsagtige overflade virker varm og blød at gå på og røre ved.
Hemmeligheden bag sæbens store styrke ligger i det, der kaldes forsæbningsprocessen. Efter mange ganges vask vil sæben, der trænger dybt ned i træet, blive hårdere og hårdere og give en mere lukket, modstandsdygtig og stærk overflade, der på sin vis kommer på højde med en oliebehandling.
Sæberne, har en meget stor vaskekraft, der gør det nemt at holde et trægulv rent og velplejet. De rene og naturlige planteolier i produktet efterlader en skøn og forfriskende duft i hele huset efter hver vask.
Det er vigtigt at have et godt og sundt indeklima. Et sæbebehandlet trægulv kan ånde og arbejde i forhold til rummets temperatur og fugtighed, hvilket giver et behageligt indeklima og en blød overgang, f.eks. når luftfugtigheden skifter med årstiderne.
Sæberne fra Faxe indeholder ingen farlige stoffer og er derfor det absolut bedste, man kan anvende for at opnå et sundt og godt indeklima både under og efter brug.
I Faxe´s sortiment findes de sæber, der skal til for at holde trægulvet smukt og velplejet, hvad enten det skal være lyst, hvidpigmenteret eller gyldent.

Hvorfor skal du male dit trægulve?
Med lidt maling på gulve kan du få et flot og mere ensartet gulv. Også nedslidte, lakerede trægulve kan hurtigt friskes op med gulvslibning og en gang maling. Malingen gør samtidig gulvet mindre smudsmodtageligt, lettere at rengøre og mere skridsikkert og hygiejnisk. Når du vælger maling, skal du tage hensyn til, om gulvet udsættes for fugt eller slitage. Inden du maler, skal gulvet være tørt. Der må ikke være olie, fedt, snavs eller sæberester på gulvet. På nye betongulve er der ofte et tyndt slam lag, der skal fjernes inden behandling. Slib gulvet med en rondelsliber monteret med slibepapir korn 80. Tidligere malede eller lakerede gulve bør, efter afvaskning, ligeledes mellem slibes

Fejl | Gulvafslibning Priser

Fejl

Websitet stødte på en uventet fejl. Prøv venligst igen senere.